Elon Musk Refuza sa mai Sustina Ucraina si Cere Plata Terminalelor Starlink

Elon Musk Refuza sa mai Sustina Ucraina si Cere Plata Terminalelor Starlink

Elon Musk a trimis, prin compania SpaceX, o cerere oficiala catre Pentagon pentru a acoperi costurile de functionare ale terminalelor Starlink care sunt folosite in Ucraina in plin razboi, iar conform jurnalistilor americani, ar fi vorba despre 120 de milioane de dolari pana la finalul acestui an.

SpaceX vrea 400 de milioane de dolari pentru a acoperi costurile de functionare ale terminalelor Starlink in cursul anului urmator, iar asta pentru ca peste 20.000 de unitati au fost donate ucrainei, si se pare ca Elon Musk nu vrea sa mai acopere costurile de functionare ale acestora acum.

“SpaceX de la Elon Musk cere Pentagonului să plătească pentru Starlink în Ucraina. CNN a raportat, citând documente pe care jurnaliştii le-au obţinut, că luna trecută SpaceX de la Elon Musk a trimis o scrisoare Pentagonului în care spunea că nu mai poate continua să finanţeze serviciul Starlink pentru Ucraina.

În scrisoare, i s-a cerut Pentagonului să preia finanțarea pentru utilizarea Starlink de către Ucraina, despre care SpaceX susține că ar costa mai mult de 120 de milioane de dolari pentru restul anului și ar putea costa aproape 400 de milioane de dolari în următoarele 12 luni. Până în prezent, aproximativ 20.000 de unități de satelit Starlink au fost donate Ucrainei, potrivit CNN.”