Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, Decizia foarte Importanta pentru Scoli si Elevi

MInistrul Educatiei ULTIMA ORA Decizia Importanta Scoli Elevi

Ministrul Educatiei a facut un extrem de important anunt de ultima ora care vizeaza milioanele de elevi din toate scolile Romaniei in momentul de fata, iar asta deoarece Ligia Deca a dezvaluit ca nu exista vreo intentie de a se inchide scolile indiferent de felul in care va evalua criza economica, sau cea energetica, in cursul urmatoarelor luni.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre ceea ce se va intampla in cursul urmatoarelor saptamani si luni in legatura cu Legile Educatiei, ceva care va avea un impact extrem de mare pentru toti elevii care urmeaza cursurile unitatilor de invatamant din intreaga tara in momentul de fata, dar si in viitor.

“Ministerul, si eu personal, vrem ca scolile sa ramana deschise indiferent de cursul pe care criza economica, sau energetica, il va lua. Nu ne mai putem permite goluri, sau pauze, in procesul de invatare. De aceea exista discutii guvernamentale privind sprijinul acordat scolilor, sau autoritatilor publice locale, in asa fel incat sa nu existe discutii de trecere in online, cand de facto copiii au nevoie sa vina la scoala.

Imi doresc sa avem un cadru legislativ stabil care sa ofere incredere si echitate in sistem, imi doresc o educatie de calitate pentru fiecare copil, si asa cum spuneam, un sistem echitabil, predictibil, functional, care sa aduca rezilienta in fata oricarei crize, si investitii pentru reducerea abandonului scolar.

Zona evaluarilor, fie ca vorbim despre evaluarea dintre gimnaziu si liceu, fie ca vorbim despre Bacalaureat, vom consulta facultatile de stiinde ale educatiei, vom solicita punctul lor de vedere, si modalitatea in care solutiile pe care le vom alege in noul pachet legislativ vor fi adecvate pentru contextul romanesc, si obiectivele pe care ni le propunem.

Pentru zona integritatii, la fel, luand in calcul evolutiile legislative, vom discuta cu specialisti in zona integritatii, in drept constitutional si drept administrativ pentru a gasi o solutie care sa garanteze integritatea in viitor, in contextul legislativ national, si in acelasi timp sa vedem cum afecteaza deciziile recente din justitie cadrul legal actual.

Incercam sa finalizam pachetul legislativ in termenul anuntat de domnul prim-ministru, deasemenea in legatura cu cine ia in calcul amendamentele primite, echipa ministerului consultandu-se cu specialisti pe probleme punctuale. Atributul ministerului este acela de a veni cu o propunere legislativa, iar aici sunt 2 paliere, consultarea cu specialisti pentru textul care pleaca din minister, dar mai apoi exista o consultare la nivelul Guvernului cu toate ministerele care trebuie sa dea un aviz.”