WhatsApp: Anuntul OFICIAL care ATENTIONEAZA Oamenii cu iPhone si Android

WhatsApp Anuntul OFICIAL care ATENTIONEAZA Oamenii iPhone Android

WhatsApp le vorbeste direct miliardelor de oameni din intreaga lume cu un anunt extrem de important pe care l-a publicat in cursul zilei de ieri, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor oamenilor faptul ca platforma sa de mesagerie este mai sigura decat SMS-urile, si alte metode de comunicare.

WhatsApp spune ca in SUA s-a incercat oprirea campaniei sale promotionale prin intermediul careia se aducea la cunostinta oamenilor faptul ca in fiecare zi sunt trimise 5.5 miliarde de SMS-uri intre oameni, iar niciunul dintre ele nu beneficiaza de vreo criptare, asa cum se intampla in cazul platformei sale.

Conform celor de la WhatsApp Messenger, trimiterea unui SMS este echivalenta cu trimiterea unui e-mail deschis, si incearca sa le explice oamenilor cat de mari sunt riscurile de securitate cand vine vorba despre comunicarea care nu beneficiaza de criptare, deci implicit de protectie impotriva spionarii.

WhatsApp Messenger nu este singura platforma de mesagerie care ofera criptare pentru mesajele pe care oamenii le trimit, si cu siguranta nu va fi nici ultima, insa chiar si asa, e important ca atunci cand alegeti o platforma, sua alta, sa fiti siguri ca ea va ofera tot ceea ce aveti nevoie in materie de criptare.

Credem că „aproape” privat nu este suficient de bun. La începutul acestui an, a existat o încercare de a opri anunțurile noastre de confidențialitate. În SUA, peste 5,5 miliarde de SMS-uri sunt trimise în fiecare zi și niciunul nu este protejat de criptare end-to-end.

Trimiterea unui SMS este la fel ca și trimiterea unui e-mail deschis. Am făcut acest anunț deoarece credem că toată lumea ar trebui să înțeleagă riscurile pentru confidențialitatea lor atunci când trimite mesaje SMS și să știe că au alte opțiuni mai sigure.