Engie: IMPORTANTA Notificare Oficiala care Vizeaza Clientii din Romania

Engie IMPORTANTA Notificare Oficiala Vizeaza Clientii Romania

Engie, companie care furnizeaza gaze naturale si electricitate pentru multi clienti din Romania, ii anunta in mod oficial pe toti cei care platesc pentru serviciile sale despre ceea ce inseamna in momentul de fata plafonarea preturilor pentru serviciile de care se bucura in momentul de fata in toata tara.

Engie vorbeste mai jos despre aplicarea prevederilor pentru plafonarea preturilor la gaze si energie electrica in baza OUG nr. 27/2022, ele urmand a fi valabile pana in data de 31 august 2023, deci exista o perioada foarte lunga de timp in care vom putea beneficia de aceste preturi preferentiale in Romania.

In cadrul website-ului celor de la Engie Romania exista mai multe informatii cu privire la felul in care aceste plafonari de preturi vor avea impact asupra costurilor noastre, dar si cum se va aplica in mod oficial totul, si e bine sa cititi informatiile oficiale care sunt disponibile pentru a sti exact ceea ce se intampla acum.

Engie Romania va aplica aceste noi prevederi privind plafonarile pentru toti clientii casnici din Romania, in cazul asociatiilor de proprietari si a companiilor fiind valabile prevederi diferite, astfel ca e bine sa va uitati cu atentie la diferentele care exista din acest punct de vedere pentru a sti la ce sa va asteptati.

Prețul plafonat de gaze naturale pentru clienții casnici este de maximum 0,31 lei/kWh (TVA inclus). Acest lucru înseamnă că furnizorul tău nu va putea depăși această valoare atunci când îți va emite facturile de gaze naturale. Prețul se va aplica pentru toți clienții de gaze naturale, indiferent de consumul acestora, până la data de 31 august 2023.

Prețul plafonat de energie electrică pentru clienții casnici se va aplica în funcție de consumul mediu lunar din anul 2021. Astfel, prețul final facturat este maximum 0,68 lei/kWh (TVA inclus), în cazul clienților casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 0 kWh și 100 kWh inclusiv.