Ministrul Sanatatii: ULTIMA ORA, 2 Avertismente Ingrijoratoare pentru Milioane de Romani

Ministrul Sanatatii ULTIMA ORA 2 Avertismente Ingrijoratoare Milioane Romani

Ministrul Sanatatii a facut un anunt extrem de serios prin care transmite 2 avertismente ingrijoratoare pentru milioane de romani din intreaga tara, iar despre ele trebuie sa stie toata lumea, pentru ca in primul rand se vorbeste despre pericolul infectarii cu Coronavirus si gripa, care este cat se poate de posibil.

Ministrul Sanatatii ii avertizeaza pe romani si in legatura cu Long COVID, o afectiune extrem de ingrijoratoare care afecteaza multi oameni infectati cu Coronavirus pana acum, iar autoritatile vor sa le ofere si tratament adecvat deoarece ea genereaza sechele pulmonare si neurologice care au nevoie de tratament special.

“Nu se combina gripa cu Coronavirus, nu discutam, ca sa zic asa, de “concubinaj” intre virusul gripal si Coronavirus, discutam despre posibilitatea care este teoretica, si care a fost inregistrata in mod practic, pentru ca ambele virusuri sa se transmita pe exact aceeasi cale, sa existe coinfectie, adica sa faci infectie cu ambele virusuri deodata.

Asta nu este probabil (n. red. intrebat daca se poate ajunge la valuri mari si grave de imbolnaviri), pentru ca pe de o parte ati vazut ca numarul de cazuri noi de infectie cu noul Coronavirus este relativ scazut, avem pana in 1.000 de noi cazuri pe zi. Este posibil, dar nu este probabil, si nu o sa fie o problema de sanatate publica.

Pe de alta parte, persoanele varstnice, si persoanele care au probleme cronice, persoanele gravide, se pot vaccina antigripal la medicul de familie. De data aceasta campania a inceput inca din luna septembrie, si pana acum cand vorbim noi, peste 500.000 de romani s-au vaccinat deja, ceea ce nu s-a mai intamplat pana acum in istoria contemporana.

Sindromul Long Covid este foarte ingrijorator deoarece multe persoane au remarcat ca dupa infectia cu Coronavirus nu au revenit la starea de sanatate anterioara infectiei, si au sechele, sau dificultati respiratorii, sau chiar sechele neurologice. Una dintre discutiile pe care am avut-o chiar astazi, pentru ca a fost congresul societatii de medicina fizica si recuperare, a fost sa incercam sa dezvoltam sectii de recuperare care sa poata sa trateze diverse patologii, inclusiv Long COVID.

Sechelele constau in afectare pulmonara, sau afectare neurologica, iar ele trebuie sa beneficieze de un tratament special. Noi am luat 1.5 milioane de doze de vaccin antigripa, daca va fi nevoie, vom mai lua, anul trecut s-au luat 2.5 milioane, s-au folosit doar 1.5 milioane, iar 1 milion de doze au fost aruncate.”