Rusia Continua sa Deporteze in mod Fortat Ucrainienii din Teritoriile Ocupate

Rusia Continua sa Deporteze in mod Fortat Ucrainienii din Teritoriile Ocupate

Rusia continua sa deporteze in masa ucrainieni din teritoriile pe care le-a ocupat pana in momentul de fata, conform Institutului pentru Studierea Razboiului, cu sediul la Washington, peste 1 milion de adulti si copii fiind dusi fortat in Federatia Rusa de catre fortele de ocupatie in lunile de razboi trecute pana acum.

Rusia a deportat si cel putin cateva zeci de mii de copii in teritoriile sale in ultimele luni, lasandu-le parintii in Ucraina, in foarte multe cazuri, iar in ciuda numeroaselor critici facute de catre lumea occidentala, rusii nu s-au oprit din a derula acest proces in continuare, si cel mai probabil nici nu se vor opri prea curand.

“Rusia continuă să efectueze deportări masive, forțate, de ucraineni. Institutul pentru Studiul Războiului raportează că deportările de către Rusia a ucrainenilor reprezintă probabil o campanie de curățare etnică deliberată, pe lângă încălcările aparente ale Convenției pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid.

Experții ISW îl citează pe viceprim-ministrul rus Marat Khusnullin, care a declarat pe 14 octombrie că „câteva mii” de copii din regiunea Herson sunt „deja în alte regiuni ale Rusiei, odihnindu-se în case de odihnă și tabere de copii.

După cum a raportat anterior ISW, oficialii ruși au recunoscut în mod deschis că au plasat copiii din zonele ocupate ale Ucrainei spre adopție cu familiile ruse într-o manieră care ar putea constitui o încălcare a Convenției privind prevenirea și pedepsirea crimei de genocid.”