Guvernul Romaniei Anunta Noi Investitii Importante in Romania

Guvernul Romaniei Anunta Noi Investitii Importante in Romania

Guvernul Romaniei ii anunta pe romanii din toata tara despre 1.500 de proiecte pentru modernizarea si dezvoltarea comunitatilor locale care vor fi finantate prin intermediul PNRR, si vorbim despre foarte multe nevoi ale romanilor care vor fi acoperite multumita banilor disponibili de la Uniunea Europeana.

Aproape 1.500 de proiecte pentru modernizarea și dezvoltarea comunităților locale vor beneficia de 7 miliarde de lei din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Numărul mare al cererilor de finanțare arată atât capacitatea administrațiilor locale de a se mobiliza, cât și nevoia de investiții în modernizarea comunităților locale. Faptul că am reușit să deschidem linii de finanțare din PNRR în mai multe domenii – eficiență energetică, infrastructură de transport și educativă, modernizarea instituțiilor publice – este dovada faptului că lucrurile merg în direcția bună. Încurajez primăriile și autoritățile locale să depună proiecte și să solicite finanțarea lor pentru a valorifica fondurile europene în beneficiul cetățenilor noștri și pentru îmbunătățirea condițiilor de viață în comunitățile din România”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Lista proiectelor aprobate în cadrul primei runde de atragere de fonduri europene pe componentele Valul Renovării și Fondul Local a fost publicată de Ministerul Dezvoltării.

Pentru prima componentă, Valul Renovării, au fost aprobate 434 de noi proiecte, în valoare de 3,3 miliarde lei, care vor finanța investiții pentru eficientizare energetică și siguranță seismică la incendiu atât a blocurilor de locuințe cât și a clădirilor publice.

Pentru a doua componentă, Fondul Local, au fost aprobate 1.062 de noi proiecte, în valoare totală de 3,8 miliarde lei. Vor fi finanțate investiții pentru realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri atât de serviciu cât și pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificarea urbană.