Ministrul Educatiei: Anunturi de ULTIMA ORA, Masurile pentru Elevii si Scolile din Romania

Ministrul Educatiei Anunturi ULTIMA ORA Masurile Elevii Scolile Romania

Ministrul Educatiei a facut un anunt oficial important pentru Romania, iar asta deoarece le vorbeste romanilor din toata tara despre o decizie extrem de importanta care a fost luata, mai exact participarea la o intalnire cu reprezentantii federatiilor sindicale din invatamantul preuniversitar pentru a discuta probleme ale sistemului educational.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre decizia de a se intalni cu elevii premiati la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru seniori, in cadrul acestei intalniri discutand cu ei si despre propuneri pentru a imbunatati sistemul de educatie, astfel incat elevii sa aiba performante mai bune la olimpiade in viitor.

“A fost o mare bucurie să stau de vorbă astăzi, la Ministerul Educației, cu elevii premiați la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori. Am avut un dialog direct, relaxat, matur, un prilej perfect să ascult propunerile valoroase venite din partea elevilor și a profesorilor îndrumători.

Cel mai mult m-a impresionat dorința unui tânăr care a spus, cu toată convingerea, că își dorește ca performanța să devină accesibilă fiecărui copil. Cu acest gând în minte, le mulțumesc încă o dată atât elevilor, cât și profesorilor și părinților lor, pentru munca, dăruirea și puterea de a duce educația la nivel de performanță!

Astăzi, 18 octombrie, ministrul Ligia Deca s-a întâlnit cu delegațiille Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ și ale Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Temele abordate au vizat: disfuncționalitățile generate de aplicația Edusal în aplicarea OUG 48/2022, soluționarea problemelor privind creșele (în acest sens, participanții la discuții au decis constituirea unui grup de lucru care să identifice soluții pentru problemele comunicate de organizațiile sindicale reprezentative) și proiectul de lege privind învățământul preuniversitar.

Din partea federațiilor sindicale, au participat: Marius Ovidiu Nistor (președinte) și Ionel Barbu (secretar general) – FSE „Spiru Haret”, respectiv Simion Hancescu (președinte), Cornelia Popa Stavri (secretar general) și George Purcaru (prim-vicepreședinte) – FSLI. Ministerul Educației va analiza propunerile primite și va organiza, ulterior, o nouă rundă de discuții cu federațiile sindicale din învățământul preuniversitar.”