Huawei: Sanctiunle dau Mari Batai de Cap unor Operatori Telecom din Europa

Huawei Sanctiunle Mari Batai Cap Operatori Telecom Europa

Huawei, una dintre cele mai mari companii IT din intreaga lume, ramane in continuare tinta sanctiunilor in Europa, dar si in alte mari tari din afara continentului, insa ceea ce se dorea a fi o eliminare rapida a echipamentelor sale de telecomunicatii din unele tari, se dovedete a fi mai dificil decat s-ar fi crezut. Operatorii de telecomunicatii din Marea Britanie au avut stabilit de catre guvernul tarii un termen de 2 ani de zile pentru a elimina echipamentele de telecomunicatii Huawei din propriile retele.

Huawei s-a opus acestei decizii, a atacat-o in instanta, nu a reusit sa o inlature, iar termenul sau trebuia sa expire in luna ianuarie a anului 2023, insa guvernul de la Londra a decis sa-l extinda pentru inca aproape un an de zile. Decizia a fost luata pentru ca operatorii de telecomunicatii nu au inlocuit toate echipamentele Huawei pe care le folosesc, iar in lipsa unei prelungiri a termenului, s-ar fi aflat in imposibilitatea de a mai furniza servicii clientilor.

Huawei: Sanctiunle dau Mari Batai de Cap unor Operatori Telecom din Europa

Huawei a vandut multe echipamente 5G zecilor de companii de telecomunicatii din Marea Britanie, iar eliminarea tuturor nu e usoara, operatorii fiind nevoiti sa elimine toate echipamentele de acest gen folosite in retelele principale de transfer de date. In cazul retelelor adiacente, 35% dintre toate echipamentele folosite pot fi ale celor de la Huawei, insa pana In 2027 ele trebuie eliminate complet din retelele de telecomunicatii din Marea Britanie.

Huawei a vandut multe echipamente 5G in multe tari din Europa, si nu numai, iar in toate s-a decis ca ele sa fie eliminate de frica spionajului facut de catre China, in Romania unii operatori blocand complet investitiile in propriile retele. Desigur ca eliminarea tuturor acestor echipamente din toate retelele nu va fi usoara, insa chiar si asa, se incearca o “curatare” a retelelor de telecomunicatii din Europa de cat mai multe echipamente Huawei in aceasta perioada, desi e clar ca nu va fi usor.

Huawei continua sa lupte impotriva acestor decizii luate de catre multe guverne din intreaga lume, dar nu are chiar atat de mult succes, mai ales ca exista solidaritate intre tari in ceea ce priveste deciziile care sunt luate.