Comisia Europeana: Decizia de Urgenta Luata in Plin Razboi in Ucraina

Comisia Europeana Anunta Noi Fonduri de Urgenta pentru Ucraina

Comisia Europeana a anuntat ca va acorda ajutor de urgenta Ucrainei pentru repararea infrastructurii energetice distruse de catre bombardamentele armatei ruse in ultimele saptamani, si vorbim despre 1 miliard de dolari care sunt alocati pentru acest scop incepand din perioada urmatoare.

Comisia Europeana a donat 400 de generatoare Ucrainei pentru a acoperi o parte dintre pierderile de infrastructura energetica, iar separat de asta a donat 100 de milioane de euro pentru a repara scolile distruse de bombardamente, plus 200 de autobuze scolare pentru transportarea elevilor la unitatile de invatamant.

“Rusia vizează infrastructura civilă, în special energia. Așa că lucrăm cu Ucraina pentru a repara această infrastructură acum cu 1 miliard de euro în asistență de urgență. De asemenea, am furnizat până acum 400 de generatoare de energie și asta nu este tot.

Avem nevoie de o reabilitare rapidă pentru a ne asigura că viața poate continua în Ucraina. Am început deja să reparăm școlile distruse cu 100 de milioane de euro și să furnizăm 200 de autobuze școlare. De asemenea, oferim obiecte de adăpost înainte de iarnă, pentru a oferi un acoperiș celor care au pierdut totul.”