ONU Discuta cu Rusia dupa Intreruperea Exporturilor de Grane din Ucraina

ONU Discuta Rusia Intreruperea Exporturilor Grane Ucraina

ONU a inceput o serie de discutii cu Rusia dupa ce a fost anuntata decizia rusilor de a nu mai participa la acordul privind permiterea exportului de grane din Ucraina catre diverse tari din intreaga lume, o masura pe care multi se asteptau sa o vada pusa in aplicare chiar de acum.

ONU incaerca sa convinga Rusia sa renunte la masura, rusii hotarand sa o puna in aplicare dupa ce doua nave au fost atacate de catre ucrainieni cu barci controlate de la distanta, fiind provocate pagube foarte serioase acestora chiar in cursul aceste zile.

“ONU în discuții cu Rusia, deoarece suspendă acordul cu cereale. ONU a luat legătura cu autoritățile ruse după ce Rusia a anunțat suspendarea acordului de cereale intermediat de ONU, potrivit Reuters.

Cu o zi înainte de anunțul Rusiei, purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, a declarat că acordul cu cereale ar trebui reînnoit „pentru a contribui la securitatea alimentară în întreaga lume și pentru a atenua suferința pe care această criză globală a costului vieții o provoacă miliarde de oameni”.”