Ministrul Energiei: Anunturile de ULTIM MOMENT privind Energia catre Milioane de Romani

Ministrul Energiei Anunturile ULTIM MOMENT Energia Milioane Romani

Ministrul Energiei a facut mai multe anunturi de ultima ora care sunt extrem de importante pentru viitorul Romaniei, iar asta pentru ca vorbeste intr-o prima faza despre o veste excelenta, mai exact o umplere pana la 96% a depozitelor de gaze ale Romaniei inainte ca iarna sa inceapa in tara noastra.

Ministrul Energiei vorbeste deasemenea si despre participarea la un eveniment legat de energie, in cadrul caruia a discutat despre asigurarea sigurantei energetice a Romaniei, iar in final vorbim despre un anunt pe care l-a facut pentru a confirma faptul ca este infectat pentru a treia oara cu Coronavirus.

“Astăzi, 1 noiembrie, avem în depozite gaze naturale în procent de 96,52% – 2.963,3 milioane metri cubi! Nu vom avea probleme cu gazele în această iarnă. Populația și economia nu vor avea de suferit. Luni am participat la ADIPEC 2022 – eveniment care a reunit peste 150.000 de specialiști în domeniul energiei din întreaga lume.

Am avut o convorbire cu E.S. Suhail AlMazrouei – ministrul Energiei și Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite și am discutat despre cooperare în domeniul energiei, prin implicarea companiilor din Emiratele Arabe Unite în proiecte de investiții în producția de energie regenerabilă, nucleară, dar și despre diversificarea și intensificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale.

De asemenea, am avut dialog cu reprezentanții companiei Masdar, care se ocupă cu producția de energie regenerabilă. Sunt interesați să investească în țara noastră în colaborare cu Hidroelectrica și i-am încurajat să intensifice dialogul pentru a demara proiectele cât mai curând. Am discutat și cu reprezentanții companiei Taqa pentru a-i încuraja să facă investiții în România.

Este vorba de o colaborare cu cei de la Transelectrica pentru realizarea unui cablu de transport al energiei electrice în curent continuu HVDC, pentru modernizarea infrastructurii energetice. Prin cooperare vom reuși să ne atingem obiectivele de creștere a producției de energie curată.

În urma vizitelor de lucru pe care le-am avut în ultimele zile, din SUA și EAU, la întoarcere având în vedere că nu mă simțeam bine și îmi curgea nasul am făcut un test rapid – COVID. S-a dovedit că sunt infectat din nou cu SARS-COV-2. Am simptome de gripă și voi sta izolat acasă până va trece. Aveți grijă de sănătatea voastră, că nu am scăpat încă de acest virus.”