Militarii Armatei Romane au Participat la Exercitiul International POSEIDON 2022

Militarii Armatei Romane au Participat la Exercitiul International POSEIDON 2022

Militarii Armatei Romane au participat la POSEIDON 2022, un exercitiu militar multinational care a implicat soldatii armatelor mai multor tari din cadrul NATO, si dupa cum puteti vedea, vorbim despre scafandri care au participat la misiuni specifice pentru a fi pregatiti in eventualitatea necesitatii derularii unor misiuni reale.

Armata Romana si-a trimis militarii in Bulgaria, la Varna, pentru a participa la execitiul militar care s-a desfasurat sub denumirea POSEIDON 2022, iar mai multe detalii despre ceea ce s-a intamplat puteti vedea mai jos in explicatiile oferite de catre reprezentantii MApN.

Exercițiul POSEIDON 2022!

Tuturor ne place să mergem la mare pe timp de vară, dar pentru scafandri, adâncurile mării sunt mediul lor de lucru, indiferent de vreme. La începutul lunii noiembrie, un detașament de scafandri de luptă EOD din cadrul Divizionului 175 Nave Scafandri de Luptă “Comandor Constantin Scarlat” a participat la exercițiul internațional “POSEIDON 22” desfășurat în localitatea Varna din Bulgaria.

Exercițiul a reunit structuri specializate în intervenția asupra minelor și a dispozitivelor explozive din mai multe țări membre NATO. Astfel, militari din țara gazdă, împreună cu cei din România, Turcia, Belgia și Lituania au executat activități de instruire în comun pe mai multe planuri, fiind urmărite aspecte precum capacitatea de conducere a acțiunilor militare, MCM (Mine Counter Measures), EOD Diving procedures și nu în ultimul rând activități de scanare și analiză a datelor/imaginilor obținute cu ajutorul sonarului în raioanele de instrucție subacvatice.

Schimbul de experiență realizat între militarii participanți la exercițiu a fost un bun prilej pentru armonizarea procedurilor de intervenție și pentru creșterea nivelului de interoperabilitate între structurile cu rol similar din diferite țări membre NATO.