Turcia Lauda Decizia Rusiei de a se Retrage din Herson

Turcia Lauda Decizia Rusiei de a se Retrage din Herson

Turcia lauda decizia Rusiei de a se retrage din Herson, presedintele Erdogan afirmand ca aceasta a fost una pozitiva, lucru pe care desigur ca il astepta multa lume, mai ales ca Turcia a afirmat in repetate randuri ca sustine o incheiere cat mai rapida a razboiului din Ucraina, ajutand in unele cazuri ucrainienii.

Turcia a incercat sa creeze un echilibru intre a ajuta Rusia si Ucraina in cursul acestui razboi, iar asta pentru ca are “prieteni” in ambele “tabere”, astfel ca era de asteptat sa vedem afirmatii de acest gen, insa e bine totusi ca se incearca in continuare gasirea unor solutii pasnice de incheiere a conflictului.

“Erdogan numește retragerea Rusiei din Herson „decizie pozitivă”. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că retragerea anunțată a Rusiei din Herson a fost „o decizie pozitivă… importantă”, potrivit publicației de știri TRT Haber.

Erdogan a spus că va continua să mențină diplomația telefonică cu dictatorul rus Vladimir Putin. „Munca de mediere a Turciei continuă neîntrerupt”, a spus Erdogan, adăugând că nu poate prezice când se va termina războiul.”