Virgil Popescu Anuntul Investitiilor IMPORTANTE Facute in Romania

Virgil Popescu Anuntul Investitiilor IMPORTANTE Facute Romania

Virgil Popescu anunta investitii majore in Romania pentru infrastructura de transport, iar asta pentru ca un proiect de Hotarare de Guvern care a fost publicat de catre Guvernul Romaniei arata faptul ca 2 miliarde de euro ar urma sa fie alocati pentru modernizarea unei magistrale CFR, cea dintre Craiova si Caransebes.

Virgil Popescu vorbeste mai jos despre importanta acestei investitii pe care Romania ar intentiona sa o faca, iar asta pentru ca in baza lor urmeaza sa se creasca viteza de transport a trenurilor pe acest segment de cale ferata, conform mesajului de mai jos ea urmand a fi majorata de la 120 la 160 km/h.

“Investiție de 2 MILIARDE EURO pentru infrastructura de transport din Oltenia. A fost publicat Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modernizarea Magistralei CFR Craiova-Caransebeș. Valoarea totală a investiției este de 12,5 miliarde de lei. Secțiunea Craiova – Caransebeș străbate județele Dolj, Mehedinți și Caraș-Severin și are o lungime de 226 kilometri. Dintre aceștia, 50 de km urmează să fie dublați și vor fi construite două tuneluri.

Principalul obiectiv al lucrărilor este reabilitarea liniilor de cale ferată existente, pentru a permite viteze de circulație de 100 – 120 km/h (pentru trenurile de marfă) și 120 – 160 km/h (pentru trenurile de călători). De asemenea, proiectul va genera noi locuri de muncă, economii la nivelul costurilor aferente trenurilor sau la nivelul costurilor de întreţinere a infrastructurii.

Astăzi am avut o întrevedere cu E.S. Domnul Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România. Principalele teme de discuție au fost prioritățile pe care le au cele două țări în domeniul energiei, precum și modalitățile de consolidare ale relațiilor bilaterale în vederea extinderii colaborării în domeniul nuclear.

La întâlnire au mai participat, din partea Ministerului Energiei, domnul Dan-Dragoș Drăgan, secretar de stat, iar din partea Ambasadei Italiei, doamna Alice Rubini, șefa biroului economic.”