Ministrul Sanatatii: ULTIMA ORA, Masurile Cerute pentru Milioane de Romani din Tara

Ministrul Sanatatii ULTIMA ORA Masurile Cerute Milioane Romani Tara

Ministrul Sanatatii face un anunt de importanta nationala care aduce in atentia tuturor romanilor una dintre problemele cele mai mari care exista in momentul de fata in ceea ce priveste felul in care serviciile medicale de urgenta sunt oferite romanilor, o discrepanta intre dotarile SMURD si ale ambulantelor.

Ministrul Sanatatii cere o egalitate intre felul in care se fac dotarile pentru SMURD si ambulante, spunand ca este nevoie ca ambele tipuri de servicii sa beneficieze de achizitii similare, cu echipamente care sa le permita sa fie de un real ajutor pentru oamenii care au nevoie de el, oricand e necesar.

“In spatiul public a fost lansata in mod repetat o informatie falsa, si incerc, iar intr-o buna masura cred ca am reusit sa o demontez, si a fost facuta cu buna stiinta, mai ales ca daca se si repetata e clar ca exista undeva un izvor al acestei informatii care curge in continuare. Nu ne intereseaza in niciun fel sa aducem SMURD in structura ministerului.

SMURD a fost initial o fundatie pe care a facut-o domnul doctor Arafat, ea avand diverse scopuri in caz de crize majore, accidente majore, samd. SMURD are ca si rol, in principal, interventia in situatia unor accidente, ati vazut multe situatii de acest gen, ei sunt pompieri, trebuie sa rezolve multe probleme pe care personalul medical nu e calificat sa le rezolve, si e bine ca e asa.

De la a pleca de la acest lucru, si de a asimila interventia echipajelor SMURD, care au o anumita calificare de prim ajutor, cu interventia medicalizata, specializata, a serviciilor de ambulanta, e distanta mare. Eu as vrea ca si serviciile de ambulanta sa aiba parte de aceeasi atentie in ceea ce priveste dotarea tehnica si schimbarea parcului auto, cum au si echipajele SMURD.

Daca aceasta discrepanta intre calitatea materialului, a echipamentelor, si mai ales a autovehiculelor cu care lucreaza cele doua institutii, creste aceasta discrepanta, in sensul in care SMURD are tot timpul masini noi, iar ambulanta are masini cu care nu mai poate merge, sau care pun in pericol viata pacientilor, sau a echipajelor, nu este in regula.

Sper ca se va rezolva aceasta achizitie pe care o organizeaza DSU, ambulante noi, pentru ca si ambulantele trebuie sa fie intr-o stare satisfacatoare din punct de vedere tehnic, si mai mult ele trebuie sa fie ambulante medicalizate, pentru ca oamenii au nevoie, cei care apeleaza la serviciile de ambulanta, de asistenta medicala, si unii dintre au nevoie si de transport.”