Rusia: Decizia MAJORA care va Pune Probleme Serioase Ucrainei

Rusia Decizia MAJORA care va Pune Probleme Serioase Ucrainei

Rusia ar putea pregati o intensificare a ofensivei pe care o deruleaza in regiunea Donetk in momentul de fata, iar asta pentru ca trupele retrase din Herson ar putea fi utilizate pentru a cuceri noi teritorii acolo unde armata ucrainei nu este concentrata intr-o masura la fel de mare in acest moment.

Rusia ar intentiona sa forteze Ucraina sa mute efective militare din regiunea Herson in Donetk pentru a nu mai inainta la fel de mult precum a facut-o pana in momentul de fata, ceva care ar putea genera lupte foarte intense in cursul urmatoarelor saptamani, si luni, pe frontul din Ucraina.

“Rusia ar putea să-și intensifice ofensiva în regiunea Donețk. Institutul pentru Studierea Războiului a declarat că forțele ruse vor relua ofensiva în regiunea Donețk în următoarele câteva săptămâni, odată ce sosesc trupe rusești mobilizate și forțe retrase din Herson.

Potrivit ISW, forțele ucrainene din regiunea Donețk „se vor găsi greu presate”, iar Ucraina va trebui probabil să redistribuie unele trupe pentru a se apăra împotriva acestor operațiuni ofensive.

„Nu este probabil ca rușii să obțină câștiguri semnificative din punct de vedere operațional, în ciuda eforturilor lor reînnoite, deși, probabil, ar putea lua Bakhmut în timp cu un cost enorm”, scrie ISW.”