Racheta care a Lovit Polonia ar fi Putut fi Lansata de Ucraina

Racheta care a Lovit Polonia ar fi Putut fi Lansata de Ucraina

Polonia a fost lovita in cursul noptii trecute de catre o racheta care a ucis 2 oameni intr-o localitate aflata in apropierea granitei de vest a Ucrainei, iar conform datelor aparute peste noapte, nu este exclus ca acea racheta, posibil de productie ruseasca, sa fi fost lansata de fapt de catre Ucraina aseara.

Ipoteza despre care se vorbeste are in centru faptul ca racheta ar fi fost lansata de catre un sistem S-300 de aparare antiaeriana pe care Ucraina l-ar folosi pentru a proteja orasul Liov de atacuri aeriene, iar ea ar fi cazut din greseala pe teritoriul Poloniei, chiar daca localitatea e la 60 de kilometri distanta de Liov.

“Explozia Poloniei ar fi putut fi cauzată de forțele ucrainene care au tras în racheta Rusiei. Oficialii americani au spus că evaluările preliminare ale exploziei poloneze au sugerat că racheta a fost lansată de trupele ucrainene asupra unei rachete rusești care sosește.

Oficialii au vorbit în condiții de anonimat. Explozia l-a determinat pe președintele american Joe Biden să convoace o reuniune de urgență a liderilor G-7 și NATO. Guvernul polonez a declarat că investighează incidentul și își ridică nivelul de pregătire militară.”