Ucraina Conforma Posibilitatea ca Racheta care a Lovit Polonia sa fi fost Lansata de Armata Sa

Ucraina Conforma Posibilitatea ca Racheta care a Lovit Polonia sa fi fost Lansata de Armata Sa

Ucraina a confirmat pentru SUA si restul aliatilor sai faptul ca in perioada de timp anterioara exploziei din Polonia, generata de catre o racheta a unui sistem de aparare antiaeriana S-300, a incercat sa intercepteze o racheta ruseasca in apropierea granitei cu tara sa vecina.

Ucraina si Polonia nu au confirmat faptul ca racheta care a lovit teritoriul polonez este aceeasi racheta lansata de catre ucrainieni, insa pare tot mai improbabila teoria conform careia Rusia a lansat-o, si totul contrazice direct afirmatiile lui Volodimir Zelenski privind un atac al rusilor.

“Ucraina le spune SUA și aliaților că a încercat să intercepteze rachete în apropierea Poloniei. Ucraina a informat SUA și aliații săi că a încercat să intercepteze o rachetă rusă în apropierea și în intervalul de timp al loviturii cu rachetă asupra Poloniei din 15 noiembrie, a informat CNN, citând un oficial american.

În prezent, nu este clar dacă racheta care a lovit Polonia a fost aceeași rachetă pe care armata ucraineană a încercat să o intercepteze. Anterior, președintele american Joe Biden a spus că este „putin probabil în liniile traiectoriei ca [racheta] să fi fost trasă din Rusia, dar vom vedea”.”