Ministrul Sanatatii: Decizia de ULTIM MOMENT, ce se va Intampla in TOATA Romania

Ministrul Sanatatii Decizia ULTIM MOMENT Intampla TOATA Romania

Ministrul Sanatatii va semna in mod oficial un ordin extrem de important care aduce o serie de schimbari extrem de importante pentru spitalele din toata Romania, iar asta pentru ca in urma unui anunt facut cu ceva timp in urma, acum se modifica accesul vizitatorilor in spitalele din toata Romania.

Ministrul Sanatatii a semnat un ordin al caror prevederi principale privind programul de acces in spitale pentru apartinatorii persoanelor internate sunt prezentate mai jos, el aplicandu-se chiar din acest moment pentru oricare dintre romanii care vor sa ajunga in spitale sa isi viziteze rudele acum.

“În condițiile existenței pandemiei de COVID-19 precum și în vederea aplicării Normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale în unităţile sanitare, se impune actualizarea modului de acces al vizitatorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice. În acest sens am elaborat prezentul proiect de ordin privind stabilirea programului de vizite în unităţile sanitare publice, care reglementează următoarele.

Programul de acces al vizitatorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice se realizează de luni până vineri în intervalul orar 15:00 – 20:00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică între orele 10:00 – 20:00, iar durata vizitei este limitată la 30 de minute. Accesul vizitatorilor în salon este permis după cum urmează: în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, 1 vizitator/pacient, putând fi vizitat un pacient în același timp.

In saloanele cu un număr mai mare de 3 paturi, 1 vizitator/pacient, putând fi vizitați maximum doi pacienți în același timp. În cazul unor evenimente epidemiologice deosebite, pe baza analizei de risc efectuate de către DSP, în secțiile/compartimentele fără risc programul de vizită poate fi limitat la maxim 15 minute, iar în secțiile/compartimentele în care se află internate persoane aflate la risc pentru dezvoltarea unor forme severe de boală programul de vizită poate fi suspendat.

Programul de vizită la nivelul unității sanitare poate fi suspendat în situațiile de risc epidemiologic, prevăzute la art. 6 din Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic crescut, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În vederea prevenirii infecțiilor associate asistentei medicale, nu este permis accesul vizitatorilor care prezintă semne clinice de infecții acute. La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului sănătății nr.1284/2012 privind reglementarea programului de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 876 din 21 decembrie 2012.”