Infrastructura Ucrainei este Aproape de Punctul Critic de Distrugere

Infrastructura Ucrainei este Aproape de Punctul Critic de Distrugere

Infrastructura Ucrainei este atat de afectata de bombardamentele Rusiei incat este foarte aproape de a ajunge intr-un punct critic, iar asta pentru ca extrem de multe obiective de infrastructura civila au fost distruse, si continua sa fie distruse in fiecare zi, fara vreun semn ca lucrurile s-ar putea opri.

“Comisia Europeană coordonează luna aceasta o nouă livrare de ajutor de peste 1.800 de tone de asistență de urgență, inclusiv în domeniul energiei, pentru a sprijini Ucraina prin Mecanismul de protecție civilă al UE.

Acest lucru aduce ajutorul material total canalizat Ucrainei la 74.000 de tone în valoare de peste 450 de milioane de euro și se adaugă celor 523 de milioane de euro în asistență financiară umanitară furnizate deja de la invazia ilegală a Rusiei.

Cel mai recent suport vine din Belgia, Finlanda, Germania, Slovacia, Luxemburg și Suedia. Include provizii de energie, articole de adăpost, scenete de prim ajutor, îmbrăcăminte de protecție, echipamente de stingere a incendiilor, camioane cu apă și autobuze, printre altele. Toate statele membre ale UE au trimis sprijin Ucrainei prin intermediul mecanismului.

Comisarul pentru managementul crizelor, Janez Lenarčič, a declarat: „Distrugerea infrastructurii energetice a Ucrainei atinge un punct critic. În ajunul iernii, oamenilor li se întrerupe curentul și încălzirea. Prioritatea cheie a operațiunilor noastre umanitare de astăzi este extinderea asistenței pentru iarnă.

UE lucrează non-stop pentru a ajuta la susținerea furnizării de energie electrică în Ucraina. Prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE, livrăm Ucrainei generatoare de energie și echipamente energetice vitale. Vreau să exprim cea mai puternică recunoştinţă a mea fiecărei ţări care continuă să ajute Ucraina şi sper că şi sectorul privat va intensifica în acest sens. Aceasta este cea mai bună demonstrație a solidarității UE în acțiune.”