Comisia Europeana Anunta Noi Fonduri pentru Reconstructia Scolilor din Ucraina

Comisia Europeana Anunta Noi Fonduri pentru Reconstructia Scolilor din Ucraina

Comisia Europeana a anuntat in mod oficial faptul ca sustine reconstructia scolilor din Ucraina, afirmand ca peste 2.800 dintre cele care existau inainte ca razboiul sa inceapa, au fost distruse de catre bombardamentele constante pe care rusii le-au desfasurat in tara pe care au invadat-o in februarie.

Comisia Europeana doneaza 14 milioane de euro in acest scop, insa desigur ca aceasta suma se adauga miliardelor pe care europenii le-au trimis deja in Ucraina pentru a sustine economia tarii, dar si repararea unei parti a infrastructurii care a fost distrusa de catre Rusia in razboiul pe care l-a dus pana acum.

“Bombele rusești au lăsat în ruine peste 2.800 de școli ucrainene. Donăm 14 milioane de euro pentru autobuzele școlare pentru a ajuta copiii să ajungă și de la școală în siguranță. Astăzi, de #Ziua Mondială a Copilului, facem apel la entitățile publice și private să ni se alăture pentru a dona autobuze școlare.

Facem apel la entitățile publice și private să își unească forțele și să se solidarizeze, donând în lunile următoare autobuze care sunt esențiale pentru a aduce copiii ucraineni înapoi în siguranță la școli.”