Ministrul Educatiei: ULTIMA Ora, Masurile de Importanta Nationala pentru Elevii Scolilor din Romania

Ministrul Educatiei ULTIMA Ora Masurile Importanta Nationala Elevii Scolilor Romania

Ministrul Educatiei aduce in atentia a milioane elevi, inclusiv parinti, care urmeaza cursurile scolilor din toata Romania, noi masuri extrem de importante care sunt luate pentru toti in momentul de fata, primele vizand cresterea premiilor oferite elevilor care au rezultate exceptionale la examenele nationale.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos deasemenea si despre faptul ca se pune in dezbatere publica un ordin care urmeaza sa stabileasca modalitatea in care se vor acorda si deconda sumele forfetare pe care elevii care sunt scolarizati intr-o alta localitate urmeaza sa le primeasca de la minister in viitor.

“Anul acesta, cu sprijinul Guvernului României, am majorat cuantumurile acordate ca premii, în semn de recunoștință, pentru eforturile lor (de la 1.000 de lei la 2.000 de lei pentru absolvenții clasei a VIII-a, respectiv de la 3.000 la 5.000 pentru absolvenții de liceu). Am toată convingerea că, prin performanțele de care au dat dovadă, își vor asuma responsabilitatea de coechipieri de nădejde pentru colegii lor, dar și de voci competente și implicate ale României Educate.

Ministerul Educației organizează în data de 5 decembrie 2022, ora 11:00, în sistem de videoconferință, dezbaterea publică având ca temă proiectul de Ordin de ministru privind aprobarea Normelor metodologice de acordare și de decontare a sumelor forfetare pentru elevii care sunt școlarizați în altă localitate decât localitatea de domiciliu.

Sunt invitați să participe, în sistem online, toți cei interesați: persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, societăți comerciale, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate, reprezentanți ai presei, în limita a 100 de persoane. Înscrierea va include: numele și prenumele participantului/reprezentantului legal, după caz, organizația pe care o reprezintă, datele de contact, numărul de telefon, adresa de e-mail la care se va transmite link-ul pentru logare, precum și confirmarea participării la dezbatere.

Persoanele interesate să-și prezinte verbal propunerea în cadrul dezbaterii publice sunt rugate să se înscrie la adresa de e-mail anterior menționată și vor avea la dispoziție 3 minute pentru prezentare. Propunerile se vor face în scris, în format electronic (word), cu specificarea secțiunilor, capitolelor, articolelor din proiectul de act normativ la care se face referire, prin formularul anexat, și se vor transmite la adresa de mail menționată anterior până la data 28 noiembrie 2022, ora 16:00.

În situația în care propunerile formulate sunt semnificative, timpul dedicat susținerii acestora poate fi prelungit, o singură dată, cu încă 3 minute, de persoana care coordonează desfășurarea dezbaterii publice.”