SUA Critica Dur Bombardamentele Rusiei Impotriva Infrastructurii Civile

SUA Critica Dur Bombardamentele Rusiei Impotriva Infrastructurii Civile

SUA critica recentele atacuri lansate impotriva Ucrainei de catre Rusia, iar asta deoarece din cauza lor un numar tot mai mare de ucrainieni au ramas fara electricitate, apa si incalzire, totul in timp ce temperaturile din tara au scazut simtitor pe masura ce iarna continua sa aduca si mai multa zapada in mai multe regiuni.

SUA spune ca va continua sa sustina Ucraina in lupta pe care o duce impotriva Rusiei din 24 februarie, iar asta deoarece razboiul are sanse foarte mici de a se termina, rusii pregatindu-se pentru o iarna lunga in care vor incerca sa-si refaca fortele pentru a lansa noi atacuri puternice in primavara.

“Blinken, Borrell condamnă cel mai recent atac cu rachete în masă al Rusiei împotriva Ucrainei. „Privarea de milioane de energie electrică, apă și încălzire în timpul iernii este crudă și inumană. Sprijinul UE pentru Ucraina și Moldova continuă fără încetare”, a declarat șeful UE pentru politică externă Josep Borrell.

„Atacuri continue asupra infrastructurii sunt concepute pentru a menține civilii Ucrainei la rece și în întuneric. Aceste tactici îngrozitoare nu vor rupe hotărârea Ucrainei și a partenerilor săi”, a declarat secretarul de stat al SUA Antony Blinken.”