Guvernul Romaniei Confirma Raportul Pozitiv privind Implementarea Acquis-ului Schengen

Guvernul Romaniei Confirma Raportul Pozitiv privind Implementarea Acquis-ului Schengen

Guvernul Romaniei anunta ca tara noastra are reconfirmata, in urma unui raport facut de catre experti europeni, indeplinirea tuturor conditiilor tehnice pentru a fi primita in cadrul Schengen, iar asta in ciuda faptului ca din diverse tari europene apar tot mai multe critici cu privire la aceasta expansiune.

Guvernul Romaniei explica mai jos ce informatii au venit cu acest raport, si cat de importanta ar fi pentru romania aderarea la spatiul Schengen in aceasta perioada.

Am primit cu satisfacție raportul misiunii voluntare complementare de evaluare privind implementarea de către România a acquis-ului Schengen, publicat astăzi, raport care consemnează evaluările foarte bune ale experților europeni în urma vizitei pe care aceștia au avut-o în România și la Istanbul, la 17 noiembrie 2022.

Pentru Guvernul României, reconfirmarea, prin raportul publicat astăzi, a faptului că îndeplinim cerințele prevăzute de acquis-ul Schengen în domeniile vizând politica de vize și protecția datelor, precum și a faptului că România este deosebit de activă în cooperarea judiciară în materie penală cu restul partenerilor europeni, reprezintă o nouă validare a meritelor noastre pentru a adera la Schengen.

Ne bucură să constatăm că experții europeni au apreciat în mod special modul în care țara noastră respectă cu strictețe legislația și procedurile europene, făcând dovada unei infrastructuri tehnice exemplare, precum și a unei pregătiri solide și performante a personalului care gestionează aceste domenii, conform standardelor Schengen.