Nicolae Ciuca Anunta un Amplu Program de Impadurire in Romania

Nicolae Ciuca Anunta un Amplu Program de Impadurire in Romania

Nicolae Ciuca, premierul Romaniei, a anuntat un amplu program de impadurire in tara noastra care se va intinde pe perioada 2022 – 2026, programul fiind gandit a se desfasura pe o perioada de 56.700 de hectare din intregul teritoriu al tarii, in aceasta perioada.

Am ales nu întâmplător, la împlinirea unui an de mandat, să particip la lansarea unor programe guvernamentale prin care ne dorim să asigurăm generațiilor viitoare un mediu mai curat.

Programul Național de Împăduriri 2022-2026 este cea mai amplă campanie de împădurire, care se va desfășura pe o suprafață totală de aproximativ 56.700 de hectare, până în 2026. În România, suprafețele acoperite de pădure reprezintă aproximativ 29% din suprafața teritoriului, în timp ce, în Europa, suprafața totală acoperită de păduri este de 39%.

Măsurile de protecție a biodiversității și a mediului – din care fac parte și programele de împădurire lansate astăzi – au alocate peste 1,1 miliarde euro. Toți acești bani trebuie folosiți cu iscusință, astfel încât să lăsăm generațiilor viitoare un mediu mai puțin poluat.

Această campanie, precum și proiectul de construire a celor 565 de centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, vin să completeze celelalte măsuri care sunt destinate protejării mediului. Măsurile sunt stabilite în Fondul local și Valul Renovării, două programe prin care ne asigurăm că folosim eficient tot ceea ce înseamnă mijloacele puse la dispoziție pentru creșterea eficienței energetice, pentru transportul electric, pentru surse de energie regenerabilă.

Sunt măsuri prin care venim în sprijinul cetățenilor, al comunităților locale. Satul românesc, orașele mici și mijlocii să aibă speranță pentru generațiile viitoare că pot să beneficieze de toate condițiile necesare pentru o viață normală!