Romania: Reuniune NATO in Premiera la Bucuresti pentru Tara Noastra

Romania Reuniune NATO in Premiera la Bucuresti pentru Tara Noastra

Romania va fi gazda primei reuniuni NATO la nivel inalt care se desfasoara intr-o tara din flancul estic al aliantei, intre 29 si 30 noiembrie urmand a avea loc la Bucuresti o intalnire a reprezentantilor din toate tarile aliantei, iar mai jos aveti si detaliile de la MAE cu privire la acest eveniment extrem de important pentru tara noastra.

Mai este doar o zil până la debutul Reuniunii miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre #NATO, care va avea loc la #București, în perioada 29 – 30 noiembrie 2022!

Evenimentul va fi găzduit, în numele României, de ministrul roman al afacerilor externe Bogdan #Aurescu și reprezintă prima reuniune NATO de nivel înalt desfășurată într-un stat de pe Flancul Estic, aflat în prima linie de apărare a Alianței, de la declanșarea agresiunii brutale a Rusiei asupra Ucrainei, la 24 februarie 2022.

La Palatul Parlamentului, unde va avea loc reuniunea, pregătirile sunt în linie dreaptă, iar importanța organizării acestei reuniuni și găzduirea sa la București sunt puse în evidență și pe străzile capitalei:

  • Drapelele României și cel al NATO sunt arborate la Arcul de Triumf și pe principalele artere ale Bucureștiului;
  • Logo-ul Reuniunii este prezentat pe panouri electronice din oraș;
  • Arcul de Triumf este iluminat în culoarea albastră;
  • În mijloacele de transport STB rulează un material informativ ce prezintă pe scurt rolul NATO – video.