Guvernul Romaniei Anunta Noi Proiecte pentru Sistemul Energetic din Romania

Guvernul Romaniei Anunta Noi Proiecte pentru Sistemul Energetic din Romania

Guvernul Romaniei pregateste o serie de proiecte pentru consilidarea sistemului energetic din Romania, impreuna cu masuri pentru diversificarea surselor de energie, dar si producerea energiei, fiind adoptata azi si o ordonanta de urgenta pentru completarea legislatiei pentru utilizarea energiei din surse regenerabile.

La nivelul guvernului ne-am concentrat atenția, deopotrivă, asupra soluțiilor pentru reducerea prețului final plătit de cetățeni și de antreprenori, dar și asupra investițiilor.

Asemenea tuturor statelor din regiune și din întreaga Europă, pregătim un portofoliu de proiecte pentru consolidarea sistemului energetic, diversificarea surselor de energie, producerea energiei din surse regenerabile.

În ședința de guvern de astăzi, am aprobat o ordonanță de urgență prin care completăm legislația pentru promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Sunt reglementări prin care accelerăm implementarea proiectelor de investiții și oferim o nouă soluție românilor care doresc să-și instaleze panouri fotovoltaice pentru autoconsum.

În paralel, finanțăm proiecte de eficiență energetică de care vor beneficia cetățenii și comunitățile locale.

Pentru reducerea consumului de energie în locuințe, alocăm 400 de milioane de lei pentru a-i ajuta pe cetățeni să-și înlocuiască becurile convenționale cu becuri cu led noi, mai performante și mai economice.

De asemenea, comunitățile locale vor beneficia de un program de iluminat public stradal cu lămpi cu led, pentru care asigurăm alte 500 de milioane de lei.

Sunt soluții concrete pentru reducerea facturii la energie și pentru sprijinirea oamenilor și economiei.