Politia Romana Anunta Masurile pentru Ziua Nationala in Romania

Politia Romana Anunta Masurile pentru Ziua Nationala in Romania

Politia Romana a publicat primele informatii cu privire la masurile care sunt luate pentru perioada Zilei Nationale a Romaniei, iar asta deoarece foarte multa lume va calatori in cursul acestor zile in diverse regiuni din tara, dar politia va fi la datorie in toata aceasta perioada, asa cum este si necesar.

Poliția Română va acționa pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Folosind aproape 4.000 de autospeciale, în medie, zilnic, aproape 8.200 de polițiști vor acționa în teren. Peste 5.100 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică, peste 1.500 sunt poliţişti de la rutieră, 564 de la transporturi și 983 sunt specialiști de la alte structuri.

Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice.

Pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care reprezintă un pericol pe drumurile publice, echipajele rutiere vor acționa cu aproximativ 300 de aparate radar, dar și cu dispozitive care semnalează consumul de alcool sau de substanțe interzise la volan.

Pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviație, în funcție de condițiile atmosferice și de evoluția valorilor de trafic înregistrate.

Polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenuri de călători, în stații și triaje de cale ferată, aerogări şi de porturile de la Marea Neagră sau de la Dunăre.