Ministrul Apararii: Anunturile de ULTIMA ORA, ce Transmite pentru Milioane de Romani

Ministrul Apararii Anunturile ULTIMA ORA Transmite Milioane Romani

Ministrul Apararii le vorbeste romanilor din toata tara in momentul de fata prin doua anunturi foarte importante pe care le-a facut, iar asta pentru ca in primul dintre ele le vorbeste oamenilor despre toti acei militari ai Armatei Romane care de Ziua Nationala a Romaniei se afla in misiuni internationale, de diverse tipuri.

Ministrul Apararii vorbeste despre aproape 500 de militari ai Romaniei care se afla in misiuni in diverse colturi ale lumii in momentul de fata, dar transmite in acelasi timp inclusiv un mesaj special pentru Ziua Nationala a Romaniei, unul pe care nu ar trebui sa il ignore nimeni in momentul de fata, avand in vedere importanta sa.

“Gândurile noastre se îndreaptă, cu recunoștință și respect, către militarii care sărbătoresc Ziua Națională a României în misiuni internaționale, reprezentând Țara cu mândrie, cinste și profesionalism. Le dorim celor aflați departe de casă, dar cu inima acasă, să se bucure de această zi sfântă, să izbândească în tot ceea ce fac și să se întoarcă sănătoși și cu sentimentul datoriei împlinite la cei dragi lor.

Împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, am discutat astăzi, prin videoconferință, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe în Bosnia și Herțegovina, Kosovo și Polonia. Militarii ne-au informat despre modul în care își îndeplinesc misiunile și despre situația de securitate din zonele de responsabilitate, precizând că sunt cu sufletul alături de cetățenii României care vor sărbători, pe 1 Decembrie, Ziua Națională.

Le-am mulțumit militarilor pentru modul în care colaborează cu colegii din celelalte țări aliate și partenere și am apreciat că România are garanții de securitate fără precedent. Războiul din Ucraina a testat vigilența, coeziunea, solidaritatea și determinarea NATO de a-și respecta angajamentele, de a asigura securitatea și integritatea spațiului euro-atlantic.

Imediat după declanșarea invaziei ruse în Ucraina, NATO a activat cu promptitudine, pentru prima dată în istorie, planurile de apărare, dislocând forțe și tehnică de luptă pe teritoriul țărilor aliate de pe flancul estic, inclusiv în România. Ziua Națională va găsi aproximativ 480 de militari români în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU şi misiuni de tip coaliție.

Marea Unire s-a înfăptuit nu doar prin fructificarea contextului politic internațional, care a favorizat mișcărilor de eliberare națională și socială, cât, mai ales, prin curajul, eroismul și jertfa de sânge a soldaților și ofițerilor români pe câmpurile de luptă ale Primului Război Mondial și al determinării manifestate de clasa politică românească și a societății românești din teritoriile străine, vremelnic ocupate.”