Olaf Scholz: Decizia Luata de Germania privind RAZBOIUL din Ucraina!

Olaf Scholz Decizia Luata de Germania privind RAZBOIUL din Ucraina!

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a anuntat in mod oficial faptul ca tara pe care o conduce va continua sa sustina fara oprire Ucraina in razboiul pe care il duce impotriva Rusiei, iar aici aduce in discutie ajutoarele financiar, umanitar si militar, care au venit si pana acum pentru tara invadata.

Olaf Scholz face aceasta afirmatie la doar cateva zile dupa ce ministrul de justitie din guvernul sau a anuntat ca Germania are o parte din vina pentru razboiul din Ucraina din cauza faptului ca dupa anexarea Crimeei in 2014 a hotarat sa sustina proiectul Nord Stream 2 al Rusiei, in loc sa renunte la el.

“Scholz promite că va sprijini Ucraina atâta timp cât va fi nevoie. Vorbind la Conferința de Securitate de la Berlin din 30 noiembrie, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Germania va continua să sprijine Ucraina financiar și cu ajutorul umanitar și cu arme până la încheierea războiului.

Scholz a mai spus că Rusia nu mai poate câștiga războiul din Ucraina pe câmpul de luptă. „Atacuri necruțătoare asupra infrastructurii vitale, asupra rețelelor de apă și energie, asupra orașelor și satelor ucrainene – aceasta este o strategie teribilă și, în același timp, disperată pentru pământul pârjolit”, a spus el.”