Volodimir Zelenski cere Pedepsirea Rusilor care au Comis Crime de Razboi

Volodimir Zelenski cere Pedepsirea Rusilor care au Comis Crime de Razboi

Volodimir Zelenski cere tragerea la raspundere a rusilor care au comis crime de razboi in Ucraina, dar si a tuturor celor care au facut propaganda pentru Rusia in razboiul pe care il duce acum in tara invadata, spunand ca infaptairea justitiei pentru ucrainieni reprezinta infaptuirea justitiei pentru intreaga lume.

Volodimir Zelenski nu e la prima afirmatie de acest gen, el spunand lucruri similare si in trecut, iar asta pentru ca de luni de zile cere o tragere la raspundere a tuturor rusilor care au comis crime de razboi in Ucraina.

„Justiția pentru Ucraina este egală cu dreptatea pentru lume.

Toți ucigașii și călăii ruși, toți complicii lor, toți tâlharii și propagandiștii de război ruși, precum și toți autorii politicii genocidare a Rusiei, trebuie să fie aduși în fața justiției, pentru ca genul de război pe care l-a început Rusia împotriva noastră să nu se mai repete.

Cei care au planificat și au lansat agresiunea. Cei care tolerează și organizează teroarea împotriva orașelor noastre și deportarea poporului nostru.

Cred că munca, în special, a procurorilor ucraineni va sta cu siguranță la baza rechizitoriului în tribunalul special privind agresiune. Așa că vă rugăm să lucrați din greu și să vă amintiți întotdeauna că suma tuturor pașilor noștri trebuie să fie dreptate. În acest moment, și tocmai în Ucraina, obținem dreptate pentru toată Europa și pentru multe popoare ale lumii.

Sărbători profesionale fericite! Glorie Ucrainei!”