Ministrul Transporturilor: Anunturile foarte IMPORTANTE pentru Milioane de Romani din Tara

Ministrul Transporturilor Anunturile IMPORTANTE Milioane Romani Tara

Ministrul Transporturilor a facut o serie de anunturi foarte importante care vizeaza milioane de romani din intreaga tara, anunturi despre care ar trebui sa stie cu totii in momentul de fata, iar asta pentru ca ele aduc in atentia noastra o serie de proiecte de infrastructura care urmeaza sa fie realizate de catre autoritati.

Ministrul Transporturilor vorbeste mai jos despre mai multe hotarari care au fost luate pentru proiectele de infrastructura de importanta nationala care sunt in plina desfasurare in Romania, sau care urmeaza sa incepa, ele vizand atat infrastructura rutiera, cat si cea feroviara, doua dintre sectoarele cu nevoile cele mai mari.

“Menținerea ritmului pentru lansarea proiectelor și semnarea constantă a contractelor asigură progresele de care avem nevoie în infrastructură! Fiecare rezultat obținut ne aduce mai aproape de obiectivele principale: dezvoltarea economiei și creșterea importanței României în plan internațional.

6 oferte depuse pentru proiectarea și execuția Tronsonului 4 al Autostrăzii Sibiu-Fagăraș! Constructori și proiectanți din România, Turcia, Georgia și Ucraina au înaintat oferte pentru Tronsonul de 16,26 km dintre Sâmbăta de Sus, Municipiul Făgăraș și Drumul de legătură cu DN1! Antreprenorii care vor câștiga contractul de 1,16 mld. de lei vor avea la dispoziție maximum 48 de luni (12 luni proiectare, 36 de luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor.

Autostrada Sibiu – Făgăraș (68 km), a cărei construcție urmează să fie finanțată din fonduri europene, va asigura accesul pe rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive. Un nou lot al Autostrăzii de Centură a Capitalei (A0) are constructor desemnat! După reevaluarea ofertelor, CNAIR a anunțat astăzi câștigărorul licitației pentru proiectarea și execuția Lotului 1 al A0 Nord.

Asocierea de antreprenori români și italieni trebuie să finalizeze proiectarea și lucrările în 34 de luni (12 luni proiectare, 22 de luni execuție). Valoarea contractului este de 815 milioane de lei (fără TVA) și este finanțat din fonduri europene. Pe acest lot de autostradă de 17,5 km vor fi construite 10 structuri. Dacă nu vor fi depuse contestații contractul va putea fi semnat peste 10 zile.

Încă un contract de 1,91 miliarde de lei, finanțat prin PNRR, a fost semnat de CFR Infrastructură! Constructorul spaniol are la dispoziție 42 de luni (6 luni proiectare și 36 de luni execuție) pentru modernizarea lotului 2 al tronsonului de cale ferată Caransebeș-Timișoara-Arad (162,19 km). Pe cei 54,13 km ai sectorului de cale ferată Lugoj-Timișoara Est (Lotul 2) constructorul trebuie să execute mai multe lucrari importante.”