MInistrul Apararii: ULTIMA ORA, Anunturile Importante Privind Razboiul din Ucraina!

Ministrul Apararii a facut un foarte important anunt de ultima ora pentru milioane de romani din intreaga tara, unul despre care trebuie sa stie foarte multa lume, iar asta deoarece aduce in atentia noastra noi informatii cu privire la evolutia razboiului din Ucraina, informatii pe care nu ar trebui sa le ignoram acum.

Ministrul Apararii vorbeste ma ijos despre felul in care este Romania pregatita sa faca fata razboiului din Ucraina, dar si despre posibilitatea ca Vladimir Putin sa lanseze o racheta nucleara pentru a ataca Ucraina, una dintre cele mai mari temeri care exista cu privire la evolutia razboiului de pana in momentul de fata, una foarte serioasa.

“Romania nu se teme de un atac, in schimb orice stat serios aflandu-se in zona geografica in care ne aflam noi, si fiind intr-o zona de proximitate cu un conflict, pentru ca sa nu uitam, contextul este invadarea de catre Rusia lui Putin a unui stat suveran, incalcand dreptul international, o invadare neprovocata, profund ilegala, care genereaza automat reactii.

Cred ca orice stat trebuie sa fie pregatit pentru o astfel de situatie, iar domeniul militar este un domeniu care opereaza cu variante. Sunt sigur ca la nivelul decidentilor militari, al celor care elaboreaza felul in care un stat, sau altul, se pozitioneaza fata de o situatie, sau alta, exista variante luate in discutie, si care fac si obiectul preocuparilor pe care le au in mod obisnuit.

Nu pot sa spun care va fi ordinul de marime (n. red. intrebat despre cresterea numarului de soldati NATO in Romania), el va fi proportional cu situatia. Oricum NATO se asigura, si noi ne asiguram, cu faptul ca avem necesarul de efective care sa faca fata cerintelor de securitate si siguranta pe care statul nostru le are.

Romania este pregatita sa asigure si felul in care militarii NATO isi vor petrece perioada pe care o vom stabili impreuna aici. Avem posibilitatea sa le asiguram antrenamente, avem posibilitatea sa le asiguram exercitii, avem posibilitatea sa ii facem sa actioneze cu toata eficienta, daca va fi cazul. Premierul, care are o experienta militara absolut rezonabila si respectabila, a exprimat ceea ce pot sa spun si eu, nu exista elemente care sa ne faca sa credem ca situatia din Polonia s-ar putea repeta in Romania.

Unul dintre elemente predictibile care i se pot asocia lui Vladimir Putin este impredictibilitatea, deci nu stiu daca exista probabilitatea (n. red. folosirea armei nuclare de catre Putin in Ucraina), din punct de vedere teoretic posibilitatile nu sunt excluse, au fost evocate si de experti in analiza militara, si de oficiali de rang inalt. Mi-ar placea sa cred ca nu se va intampla asa ceva.”