Rusia Continua sa Produca Rachete in CIuda Sanctiunilor Occidentale

Rusia Continua sa Produca Rachete in CIuda Sanctiunilor Occidentale

Rusia continua sa produca rachete in ciuda sanctiunilor occidentale care i-au fost impuse inainte ca razboiul sa inceapa, iar asta in ciuda faptului ca, in mod teoretic, nu ar trebui sa mai aiba acces la unele dintre componentele electronice necesare pentru fabricarea munitiei in momentul de fata.

Rusia nu produce suficient de multe rachete pentru a-si acoperi nevoile de pe front, insa unele dintre rachetele folosite in decembrie au fost produse in luna octombrie de catre Rusia, conform serviciilor de informatii ale SUA, astfel ca atacurile cu rachete vor continua cel putin pana la finalul anului 2022.

“Rusia continuă producția de rachete în ciuda sancțiunilor. Unele rachete de croazieră folosite de Rusia au fost produse nu mai devreme de octombrie, a raportat New York Times, citând Conflict Armament Research, un grup de analiști din Marea Britanie care urmărește armele ilegale în conflicte.

Rusia mai are suficiente rachete pentru mai multe valuri noi de lovituri în masă asupra Ucrainei. Kyrylo Budanov, șeful Direcției de Informații a Ucrainei, a declarat că Rusia continuă să producă noi rachete, dar numărul de noi arme este incompatibil cu câte le folosesc.”