Rusia s-ar Pregati pentru Atacuri Terestre ale Ucrainei pe Teritoriul Propriu

Rusia s-ar Pregati pentru Atacuri Terestre ale Ucrainei pe Teritoriul Propriu

Rusia s-ar pregati pentru un atac terestru al Ucrainei in regiunile Bolgorod si Kursk, iar asta deoarece administratiile locale au decis sa formeze unitati de aparare teritoriala, ceva ce am vazut in Ucraina in momentul in care rusii au invadat tara, ele fiind active inclusiv in acest moment in diverse regiuni.

Guvernul de la Kremlin a inceput inclusiv sa plaseze panouri informationale in orasele mari, inclusiv Moscova, informand populatia despre pericolul razboiului din Ucraina, si intarind ideea ca ar putea fi nevoie de unitati teritoriale de aparare pentru a impiedica invadarea teritoriului rus de catre armata ucraineana.

“Kremlinul se îndepărtează de la mesajele limitate menite să minimizeze preocupările legate de războiul din Ucraina. Regiunile Belgorod și Kursk din Rusia au anunțat formarea de unități de apărare teritorială, a anunțat Institutul pentru Studierea Războiului în ultimul său raport.

Acest lucru îi expune pe civili la perspectiva unui război total „sub premisa absurdă a amenințării unui atac terestru ucrainean asupra regiunilor de graniță ale Rusiei”. Mașina de propagandă rusă a continuat să numească războiul împotriva Ucrainei o „operație militară specială” și nu un război.

Oficialii de la Moscova au plasat chiar și reclame pentru operațiunea militară specială în întreg orașul, pe care ISW a observat-o anterior doar în orașe și așezări îndepărtate în vara lui 2022, în timpul campaniilor de recrutare de voluntari ale Rusiei.”