Unii Soldati Rusi Incep sa Dezerteze din Armata Trimisa in Ucraina

Unii Soldati Rusi Incep sa Dezerteze din Armata Trimisa in Ucraina

Unii dintre soldatii rusi trimisi in razboiul din Ucraina au inceput sa dezerteze, ceva ce nu vine ca vreo surpriza prea mare in contextul in care vorbim despre fost detinuti care au fost recrutati pentru a lupta pentru Rusia, si care au inceput sa renunte la tot dupa ce au vazut conditiile in care vor lupta.

Rusia continua razboiul din Ucraina cu aceeasi vigoare cu care a inceput acum cateva saptamani sa provoace distrugere la scara larga, si nu se pare ca exista sanse ca situatia sa se schimbe in bine prea curand, asa ca ramane de vazut cat de mult va mai reusi sa reziste armata ucraineana in urmatoarele luni.

“Condamnații mobilizați au părăsit armata rusă în regiunea Donețk. Aproximativ 20 de foști condamnați mobilizați au părăsit armata rusă în orașul Yasinuvata, ocupat de ruși, din regiunea Donețk, din estul Ucrainei, a informat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit Statului Major, condamnații au evadat în timp ce erau transportați în poziții de luptă. Trei dintre evadați au fost uciși de forțele ucrainene în timpul unei operațiuni de căutare, a spus Statul Major.”