Volodimir Zelenski Vorbeste despre Zonele Uriase din Ucraina care au fost Minate

Volodimir Zelenski Vorbeste despre Zonele Uriase din Ucraina care au fost Minate

Volodimir Zelenski vorbeste despre zonele uriase din Ucraina care au fost minate de catre Rusia, iar asta pentru ca vorbim despre foarte multe regiuni care trebuie sa fie deminate pentru siguranta populatiei, iar acest proces nu e simplu de realizat.

Volodimir Zelenski vorbeste si despre formula de pace pe care Ucraina vrea sa o propuna lumii intregi, ea urmand a fi anuntata in perioada urmatoare, dar desigur ca Rusia este tara care va trebui sa fie de acord cu ea.

“O economie și o infrastructură distruse pot fi reconstruite – va dura ani de zile. Dar nu puteți reconstrui natura distrusă decât dacă restabiliți viața distrusă. El a spus acest lucru în timpul unei adrese adresate parlamentarilor din Noua Zeelandă.

În prezent, 174.000 de kilometri pătrați de teritoriu ucrainean sunt contaminați cu mine și muniție neexplodate. Zona de apă de mare din Mările Negre și Azov este, de asemenea, poluată de mine și a pierdut sute de mii de viețuitoare care au murit în urma ostilităților și a activității marinei ruse.

Toate acestea și alte manifestări ale politicii ecocide rusești vor avea consecințe negative directe pentru milioane de oameni, pentru regiunea noastră și regiunile învecinate.

Prin urmare, vă îndemn să susțineți formula de pace ucraineană în parlamentul dumneavoastră și să începeți consolidarea lumii de dragul celui de-al optulea punct al formulei – de dragul combaterii ecocidului.

Dați dovadă de leadership în instituțiile internaționale, în special în ONU, și la nivel bilateral cu alte state, pentru ca lumea să vadă această provocare a războiului rusesc. Nu există pace reală acolo unde s-a produs ecocid și consecințele sale nu au fost depășite.”