Austria nu are Probleme doar cu Aderarea Romaniei la Schengen, Anuntul Major pentru Europa

Austria nu are Probleme Aderarea Romaniei la Schengen Anuntul major Facut Europa

Austria nu are probleme doar cu aderarea Romaniei la Schengen, guvernul de la Viena fiind acum prins intr-o alta problema care afecteaza toata Europa, iar pozitia pe care o adopta este una care pare sa fie intr-o anumita masura impotriva felului in care se pozitioneaza restul tarilor europene in privinta crizei energetice europene.

Austria nu este atat de multumita de decizia luata la nivelul Comisiei Europene de a se plafona preturile la gaze naturale la valoarea de 180 de euro/mWh, iar asta deoarece la Viena exista temeri ca aceasta decizie ar putea duce la o intrerupere a livrarilor de gaze naturale, ceva ce nu este exprimat pentru prima oara.

Austria spune, prin vocea ministrului energiei Leonore Gewessler, ca tara inca este dependenta de gazele livrate prin conductele care trec prin toata europa, in special cele din Rusia, astfel ca plafonarea preturilor pentru toata Uniunea Europeana ar putea afecta substantial livrarile in cursul lunilor urmatoare.

“Aici se pune problema securității aprovizionării. În teorie, acordul trebuia să se aplice centrului olandez de tranzacționare cu gaze „Title Transfer Facility” (TTF), deși termenii acestuia sugerează că ar putea fi extins și la alte centre de comercializare a gazelor.

Noua extindere a tuturor centrelor de comercializare a gazelor care au fost adăugate luni dimineață este pur și simplu un risc pentru Austria în ceea ce privește securitatea aprovizionării. Încă suntem dependenți de gazul din conducte. Pe de altă parte, nu trebuie să ne lăsăm înnebuniți de propaganda rusă.”