Mesajul lui Volodimir Zelenski in Drum Spre SUA si Intalnirea cu Joe Biden

Mesajul lui Volodimir Zelenski in Drum Spre SUA si Intalnirea cu Joe Biden

Volodimir Zelenski se deplaseaza in momentul de fata catre SUA, acolo unde va fi primit la Casa Alba de catre Joe Biden in ceea ce va fi prima vizita oficiala a presedintelui Ucrainei din momentul in care a izbucnit razboiul cu Rusia, si e una facuta la foarte mare distanta de capitala Kiev, ceea ce surprinde.

Volodimir Zelenski va discuta cu Joe Biden mai multe despre ajutorul militar si financiar pe care SUA il ofera Ucrainei de atatea luni de zile, dar si despre ceea ce urmeaza sa fie oferit in continuare pentru ca armata ucraineana sa poata face fata in continuare numeroaselor atacuri lansate de rusi.

Volodimir Zelenski va tine deasemenea un discurs in cadrul Congresului SUA, si se va intalni cu mai multi lideri ai institutiei pentru a-i convinge sa aprobe noile pachete de asistenta militara si financiara care ii ajuta armata sa tina Rusia la distanta de inima Europei pentru oricat timp va fi posibil.

“În drum spre SUA pentru a întări reziliența și capacitățile de apărare ale Ucrainei. În special, Presedintele SUA si cu minte vom discuta despre cooperarea dintre Ucraina și SUA. Voi avea, de asemenea, un discurs la Congres și o serie de întâlniri bilaterale.”