Ministrul Educatiei: ULTIM MOMENT, Mesajul Oficial cu Masurile Luate si Impactul pentru Romania

Ministrul Educatiei ULTIM MOMENT Mesajul Oficial Masurile Luate Impactul Romania

Ministrul Educatiei a facut un anunt oficial de ultim moment cu masurile care au fost luate la nivelul Guvernului Romaniei, si care vor avea un impact pentru toata tara in viitor, iar asta pentru ca Ligia Deca participa acum in Coreea de Sud cu omologi locali pentru a discuta despre sistemul de invatamant evoluat pe care il are tara.

Ministrul Educatiei vorbeste si despre posibile colaborari care ar putea avea loc intre institutii guvernamentale, sau de invatamant din Romania si Coreea de Sud pentru imbunatatirea procesului educational pentru elevi, ceva ce desigur ca ar fi extrem de benefic pentru foarte multi tineri din toata tara.

“Astăzi a fost prima zi plină la Seul, în contextul vizitei oficiale la nivel înalt în Coreea de Sud, cu participarea Prim Ministrului, a Preşedintelui Camerei Deputaților şi a mai multor colegi miniştri şi parlamentari. Am discutat despre rolul parteneriatului strategic între România şi Coreea de Sud, a cărui bază se sprijină pe educație, inovare şi digitalizare. Coreea de Sud este una dintre cele mai performante țări din lume din punct de vedere educațional, cu rezultate peste media OECD la testele PISA.

Prima întâlnire bilaterală aplicată a avut loc cu Preşedintele Universității Naționale Incheon şi delgația sa. Împreună cu colegul meu, ministrul Sebastian Burduja, am conturat principalele teme de interes în colaborare – cercetare în domeniul semiconductorilor, inginerie, energie regenerabilă şi cercetare în domeniul schimbărilor climatice – şi am stabilit să existe un contact direct cu universitățile româneşti interesate.

A fost o reală plăcere şi întâlnirea cu comunitatea academică şi studențească românească din Seul, care a avut o serie de sugestii excelente pentru schimbări în bine în educaţie. Mulţumesc domnului ambasador Cezar Armeanu pentru organizarea unei întâlniri atât de calde. Vizita continuă în următoarele două zile şi voi reveni cu detalii.”