Austria Dezvaluie Noile Conditii Oficiale ce Permit Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Dezvaluie Noile Conditii Oficiale Permit Aderarea Romaniei Schengen

Austraia a dezvaluit noile conditii oficiale care vor permite aderarea Romaniei la Schengen, ridicarea veto-ului dat in 8 decembrie in Consiliul JAI fiind dependenta de ceea ce spune acum ministrul internelor, Gerhard Karner, ca trebuie sa se intample, desigur separat de reducerea cererilor de azil inregistrate de catre tara sa, ceva afirmat anterior.

Austria, conform decalaratiilor date de Karner intr-un interviu recent pentru presa tarii, cere ca sistemul Schengen sa functioneze, iar la granitele sale sa fie respectate masurile de verificare a migrantilor, astfel incat cei care intra in spatiul Schengen sa fie identificati corect, iar cei fara sanse de a primi azil, sa fie respinsi direct.

Austria spune ca sistemul Schengen nu functioneaza acum, si ca exista controale la frontiere din Ungaria si pana in Franta din cauza numarului mare de migranti, acuzand ca multi trec prin Romania, Serbia si Bulgaria pentru a ajunge in diverse zone din Europa, insa austriecii ar primi cele mai multe cereri de azi, ceea ce nu le convine.

“Protecția frontierelor externe trebuie îmbunătățită din punct de vedere tehnic – cu bariere robuste – dar și din punct de vedere juridic. Este nevoie de un fel de politică de respingere, astfel încât cei care nu au nicio șansă de azil, dar sunt o povară pentru sistemul de primire să poată fi respinși mai repede.

Cum ajung migranții în Ungaria ? Prin România, Bulgaria și Serbia. Acesta este traseul. Asta înseamnă că toată lumea trebuie să facă mai mult. De aceea, Austria oferă sprijin masiv. Și vedem deja succese: din octombrie până în noiembrie, numărul sosirilor în Austria a scăzut cu aproximativ o treime. Faptul că am pus frâna azilului începe să aibă efect.”