Decizia DURA a Netflix care va Lovi Direct in Zeci de MILIOANE de Oameni

Decizia DURA Netflix care Lovi Direct Zeci MILIOANE Oameni

Netflix “apasa acceleratia” si va pune in aplicare o decizie dura pe care unii dintre cei care folosesc platforma de streaming video la cerere se asteptau sa o vada impusa inca de acum cateva luni de zile. Zvonurile care tot sugerau faptul ca Netflix urmeaza sa interzica partajarea parolelor la conturile din platforma cu mai multe persoane care nu au abonamente, se dovedesc a fi adevarate, si aduc o mare problema in toata lumea.

Netflix a descoperit in 2019 cat de mare este problema partajarii parolelor intre abonatii platformei, si cat de multi bani pierde de pe urma acestei practici, insa pandemia de Coronavirus a ascuns magnitudinea ei, pana recent. Conform datelor interne ale Netflix, aproximativ 100 de milioane de persoane care urmaresc acum continut din platforma de streaming o fac fara sa aiba efectiv un abonament, ci doar in baza abonamentelor altor persoane.

Decizia DURA a Netflix care va Lovi Direct in Zeci de MILIOANE de Oameni

Netflix pierde miliarde de dolari anual din cauza acestor practici, iar incepand cu anul 2023 le va cere persoanelor care nu au abonamente, si folosesc platforma de pe conturile altor persoane, sa plateasca pentru asta. Netflix testeaza un sistem prin care sa blocheze accesul anumitor persoane la platforma, el fiind folosit in America de Sud de ceva vreme, insa in curand va fi implementat la nivel global, conform presei americane, si asta va supara multa lume.

Netflix a fost la un moment dat o sustinatoare a partajarii parolelor intre oameni pentru a inregistra crestere in numarul de abonati, avand totusi in regulile de utilizare a platformei interzisa aceasta practica. Daca Netflix a descoperit in 2019 cat de mare e problema, atunci e clar ca ea exista de mai multi ani, insa in 2023 vrea sa puna capat pierderilor, si sa forteze oamenii care inca nu au abonamente, sa le faca, altfel ar urma sa piarda acces la platforma.

Netflix nu a dezvaluit o data clara de la care va incepe sa forteze oamenii fara abonamente sa-si faca abonamente, si sa nu le mai foloseasca pe cele ale altora, asa ca ramane de vazut cand va incepe totul, si cat de agresiva va fi reactia oamenilor.