ALERTA Noua a OMS Inainte de Craciun privind INGRIJORATOAREA Situatie Globala

ALERTA Noua OMS Inainte Craciun INGRIJORATOAREA Situatie Globala

OMS a emis chiar inainte de Craciun o alerta noua pentru intreaga lume in care vorbeste despre ingrijoratoarea situatie globala in care se regaseste omenirea in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre o noua raportare cu privire la situatia cazurilor de Coronavirus care au fost inregistrate in ultima luna, numarul deceselor fiind la un nivel ridicat, la fel ca si cel al cazurilor.

OMS spune ca toate datele de mai jos nici macar nu reprezinta situatia reala inregistrata la nivel global, iar asta pentru ca numarul real de cazuri active in intreaga lume este mult mai mare decat ceea ce este raportat in mod oficial, si totul pentru ca foarte multa lume se testeaza acasa fara a mai merge la centrele de testare, sau la medici, ori unitati medicale.

OMS le cere in continuare oamenilor sa ramana foarte vigilenti, sa se protejeze, sa se vaccineze, si sa aiba grija in legatura cu ceea ce se intampla in jurul lor pentru a proteja persoanele vulnerabile, iar asta deoarece situatia ingrijoratoare actuala poate deveni oricand si mai serioasa, mai ales ca numarul real de cazuri nu este cunoscut in mod oficial acum.

“Cea mai recentă actualizare epidemiologică globală și regională #COVID19 este disponibilă de la Organizația Mondială a Sănătății. În ultima lună, s-a raportat că 40.744 de persoane au murit și > 13.712.316 de cazuri au fost raportate la OMS. Din păcate, ambele sunt subestimări.

Nu uitați de elementele fundamentale: vaccinați, testați, mascați, ventilați, spălați-vă mâinile, rămâneți acasă dacă nu vă este bine, dar căutați îngrijire atunci când este necesar, fiți amabili. Mulțumim oamenilor de știință, profesioniștilor din domeniul sănătății publice, lucrătorilor din domeniul sănătății, voluntarilor și multor altora din întreaga lume care luptă pentru a pune capăt acestei pandemii.”