Austria a facut un Anunt Oficial Ingrijorator privind Aderarea Romaniei la Schengen

Austria facut Anunt Oficial Ingrijorator Aderarea Romaniei Schengen

Austria a facut un anunt oficial ingrijorator care are legatura cu aderarea Romaniei la Schengen, guvernul de la Viena, condus de cancelarul Karl Nehammer, luand de cizia sa faca publice statisticile privind cererile de azil inregistrate de catre tara in noiembrie, acesta fiind mai mic decat cele din lunile anterioare.

Austria pare sa fi anuntat o veste buna, insa comparativ cu anii trecuti, cifrele raman extrem de ridicate, dupa cum puteti vedea si mai jos, presa locala spunand ca doar in luna noiembrie din 2022, tara a inregistrat aproape la fel de multe cereri de azil precum in 2019, iar dupa cum stiti aderarea Romaniei la Schengen depinde de scaderea acestor cifre.

Austria a spus ca nu va accepta aderarea Romaniei la Schengen pana cand cererile de azil vor scadea simstitor, iar sistemul va fi reformat, insa cifrele oficiale ne arata ca situatia este extrem de departe de o rezolvare rapida, astfel ca sansele tarii noastre de a-si indeplini obiectivul raman deocamdata extrem de mici, in ciuda sperantelor.

“Numărul cererilor de azil a scăzut semnificativ în noiembrie. Asta reiese din statisticile publicate luni de Ministerul de Interne. Cu toate acestea, numărul de cereri luna trecută a fost și el la un nivel foarte ridicat de 11.890. Pentru comparație: în întregul an 2019, doar 12.886 au solicitat protecție în Austria.

Cu toate acestea, este posibil ca majoritatea solicitanților să se mute în alte țări într-o perioadă scurtă de timp. La sfârșitul lunii noiembrie, 92.561 de persoane erau înregistrate în îngrijirea de bază, cu circa 1.000 mai multe decât în octombrie. Majoritatea acestora, aproape 56.000, sunt persoane strămutate din Ucraina. Ei nu trebuie să solicite azil individual și de obicei sunt cazați în mod privat.”