OMS Suna ALARMA cu un AVERTISMENT Foarte Ingrijorator pentru Toata Lumea

OMS Suna ALARMA AVERTISMENT Ingrijorator Toata Lumea

OMS suna alarma cu un avertisment foarte ingrijorator pentru toate tarile din intreaga lume, iar asta pentru ca aduce in imediata atentie a tuturor oamenilor faptul ca in momentul de fata o noua subvarianta a tulpinii Omicron a Coronavirus, numita XBB.1.5, genereaza ingrijorare in randul expertilor din cadrul organizatiei.

OMS spune ca aceasta subvarianta a Omicron este raspandita in nordul SUA in momentul de fata, acolo unde s-ar inregistra si un numar mai mare de spitalizari in aceasta perioada, pana in momentul de fata determinandu-se faptul ca ea ar fi mai contagioasa si in comparatie cu subvarianta BA.5, sau celelalte derivate din ea.

OMS monitorizeaza aceasta subvarianta XBB.1.5 a Coronavirus in tandem cu situatia din China, acolo unde exista foarte multe infectari zilnice raportate in randul oamenilor, si de unde exista temeri serioase ca ar putea aprea noi tulpini care ar putea genera noi valuri puternice in diverse tari de pe glob, situatia fiind una foarte ingrijoratoare.

“În acest moment, TAG-VE evaluează, de asemenea, proporția în creștere rapidă a XBB.1.5 în Statele Unite și în alte țări. O evaluare actualizată a riscurilor a XBB.1.5, dincolo de declarația anterioară, este în curs. Menținerea unor niveluri ridicate de supraveghere genomică reprezentativă în China și la nivel global, adnotarea secvențelor genomice cu metadate clinice și epidemiologice relevante și partajarea rapidă a acestor date sunt pilonii evaluării în timp util a riscurilor.

OMS va continua să monitorizeze îndeaproape situația din Republica Populară Chineză și la nivel global și îndeamnă toate țările să continue să fie vigilente, să monitorizeze și să raporteze secvențele, precum și să efectueze analize independente și comparative ale diferitelor sublinii Omicron, inclusiv asupra severitatea bolii pe care o provoacă.”