Austria Forteaza Luarea unor Masuri Urgente pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Forteaza Luarea Masuri Urgente Aderarea Romaniei Schengen

Austria forteaza luarea unor masuri urgente pentru aderarea Romaniei la Schengen, eventual si a Bulgariei, iar asta deoarece guvernul de la Viena vrea sa impuna o serie de schimbari pe care guvernele de la Bucuresti si Sofia ar trebui sa le puna in practica pentru a li se permite sa devina membre Schengen, desi tehnic indeplinesc toate conditiile cerute.

Austria urmeaza sa pastreze decizia veto-ului dat Romaniei privind aderarea la Schengen, si vrea sa ceara mai multe masuri atat de la guvernele de la Bucuresti, cat si de la cele de la Sofia pentru intarirea protectiei granitelor, asta chiar daca ambele tari indeplinesc in momentul de fata conditiile tehnice pentru a fi acceptate in Spatiul Schengen.

Austria vrea sa forteze si la nivelul Uniunii Europene schimbari majore pentru sistemul de acordare a azilului, iar asta pentru ca vrea sa-si reduca substantial cererile de azil pe care le primeste in fiecare luna, insa procesul nu e tocmai unul simplu, iar asta pentru ca este nevoie de implicarea multor tari, dar austriecii incearca toate solutiile posibile.

“Austria dorește să continue să insiste pentru o extindere masivă a protecției frontierelor. România și Bulgaria trebuie să fie presate să își protejeze frontierele externe mai eficient. Cooperarea cu Ungaria, care este un ghimpe în spatele multora, inclusiv la nivel european, urmează să fie accelerată în continuare.

Conștientizarea faptului că Convenția privind drepturile omului nu poate fi schimbată fără a accepta o ieșire din UE a prevalat și în ÖVP. Acesta este motivul pentru care toate șuruburile, mari și mici, trebuie să fie răsucite pentru a reduce afluxul de solicitanți de azil în Europa – și în special în Austria.”