Criticile DURE ale WhatsApp Publicate de catre CEO-ul Companiei

Criticile DURE WhatsApp Publicate CEO Companiei

WhatsApp, cea mai mare platforma de mesagerie din intreaga lume, este in centrul unor critici foarte dure pe care CEO-ul companiei americane le-a lansat in contextul in care in ultimele luni de zile guvernul din Iran a blocat posibilitatile de comunicare ale oamenilor care protesteaza impotriva regimului de la Teheran.

WhatsApp le ofera acum acestor oameni, dar si oricaror altora care sunt supusi cenzurii de catre vreun guvern, posibilitatea de a folosi proxy-uri pentru a comunica prin intermediul aplicatiei de mesagerie, asa cum v-am spus in cursul zilei de ieri, dar CEO-ul companiei critica dur guvernul iranian acum.

Puteti vedea mai jos mesajul pe care CEO-ul WhatsApp Messenger l-a publicat pentru toti oamenii care sunt la risc de a fi cenzurati de catre guvernele lumii, el facand parte dintr-o serie de declaratii pe care Will Cathcart le face in ideea de a atrage atentia asupra marii probleme a cenzurii, u care se confrunta foarte multa lume.

WhatsApp Messenger surprinde cu aceasta decizie, iar asta pentru ca pana acum nu a avut pozitii atat de radicale, si nu a lansat solutii pe care oamenii sa le foloseasca pentru a trece peste orice fel de sisteme de cenzura care sunt gandite de catre un stat, sau altul, pentru a impiedica orice forma de comunicare intre cetatenii proprii.

Lumea nu a fost niciodată mai conectată, dar există încă întreruperi la internet care amenință accesul oamenilor. Sperăm că ușurarea utilizării unui proxy va face mult mai dificilă încălcarea dreptului oamenilor de a comunica în privat.