Discursul de Craciun al lui Volodimir Zelenski si Deciziile Luate in Razboi

Volodimir Zelenski a publicat o inregistrare video a primului discurs de Craciun tinut in vreme de razboi in Ucraina secolului 21, si puteti vedea mai jos care sunt urarile pe care presedintele tarii le face in momentul de fata, totul in timp ce Rusia continua sa lanseze atacuri constante.

Volodimir Zelenski a luat deasemenea decizia de a semna documente care-i pedepsesc mai serios pe cei care promoveaza retorica rusa a razboiului, retragand si cetateniile mai multor clerici din Ucraina care au sustinut agresiunea rusa.

“Le doresc tuturor celor care sărbătoresc astăzi, în această zi, devenită deja istorică pentru Ucraina, pentru independența spirituală a poporului nostru, un Crăciun Fericit.

M-am bucurat astăzi să văd câți oameni, câți dintre soldații noștri au participat la slujba din Lavra Kiev-Pechersk – în acel loc sfânt, care este una dintre originile tradiției culturale ucrainene.

Este foarte important că o rugăciune sinceră pentru Ucraina a fost astăzi și va continua să fie ascultată în Lavra. Și că nimeni nu va face din ucrainean un străin în laur. Independența Ucrainei trebuie să fie puternică în toate elementele ei. Și așa va fi. Pentru totdeauna.

O aducem noi înșine. Și este foarte important să rămânem în continuare în starea de spirit care s-a simțit astăzi. Bucuria întăririi Ucrainei și a realizării dreptății istorice. Le doresc tuturor bărbaților și femeilor ucrainene ca tu și cu mine să avem această dispoziție mai des. Glorie Ucrainei!”