Turcia Incearca sa Convinga Rusia sa Extinda “Armistitiul” din Ucraina

Turcia Incearca sa Convinga Rusia sa Extinda “Armistitiul” din Ucraina

Turcia, prin presedintele Recep Tayyip Erdogan, incearca sa extinda “armistitiul” pe care Rusia l-a anuntat pentru sarbatoarea Craciunului pe rit vechi in acest weekend, si pe care desigur ca nu l-a respectat, pentru ca soldatii sai au lansat mai multe atacuri impotriva armatei ucrainiene astazi.

Turcia incearca de ceva vreme sa se pozitioneze ca un mediator in razboiul dintre Rusia si Ucraina, fara foarte mult succes dincolo de ajutorul dat pentru exportul granelor prin Marea Neagra, si e improbabil ca in cazul “armistitiului” sa se schimbe ceva, pentru ca Rusia are cu totul alte planuri cu privire la razboi.

“Turcia lucrează pentru extinderea încetării focului pe fondul războiului pe scară largă al Rusiei. Turcia lucrează pentru a stabili o încetare a focului pe termen lung în războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin.

Rusia a încălcat încetarea focului, care trebuia să intre în vigoare între 6 și 7 ianuarie, la o oră de la așa-numitul „armistiu de Crăciun”.”